Tyvärr stödjer inte vår kalender din version av Internet Explorer. Var god uppgradera till version 9 eller uppåt.

Yamaski Academy

Yamasaki Academy Göteborg är en ideell förening som sedan 1999 bedrivit träning i Brasiliansk jiu-jitsu. Föreningen är ansluten till Riksidrottsförbundet, Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Svenska Brasiliansk jiu-jitsu Förbundet. Föreningen bedriver sin verksamhet enligt svensk idrotts idéprogram Idrotten vill vilken står för Glädje och gemenskap, Demokrati och delaktighet, Allas rätt att vara med och Rent spel.

Yamasaki Academy är en internationell organisation som leds av Fernando Yamasaki. Fernando kommer från São Paulo i Brasilien och har tränat judo sen tre års ålder och har en lång meritlista inom judo, brottning och Brasiliansk jiu-jitsu. Idag är Fernando verksam i Washington DC där han driver ett par klubbar. Bortsett från Sverige och USA finns det även Yamasaki-klubbar i Dominikanska republiken och Brasilien. Klubben i Göteborg har ett kontinuerligt träningsutbyte med resten av organisationen och får regelbundna besök av utländska tränare.

Ansvarig för verksamheten i Sverige är Pilo Stylin som är svartbälte sedan 2009. Pilo är en av Sveriges mest meriterade svartbälten och har tävlat väldigt mycket både på svensk mark och utomlands. 2004 deltog han i sitt första VM i Brasilien och har sedan dess hunnit med ytterligare fyra. Bästa placering på VM två kvartsfinalplatser som lila och brunbälte.

Historia

Redan 1999 började det bedrivas organiserad BJJ träning i Göteborg under namnet Scandinavian Brazilian jiu-jitsu Academy Göteborg. Ett par år senare, 2001, bildades Sveriges första BJJ-förening som samma år också var den första BJJ-förening i Sverige att beviljas inträde i Riksidrottsförbundet och Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Under 2004 inleddes samarbetet med Fernando Yamasaki och hans klubb Yamasaki Academy. Samtidigt bytte föreningen sitt officiella namn till Yamasaki Academy Göteborg. Föreningen har under åren varit väldigt aktiv i sportens framväxt i Sverige genom att arrangera tävlingar, seminarier och varit delaktiga i bildandet av Svenska Brasiliansk jiu-jitsu förbudet.

Föreningens medlemmar har alltid varit ett stående inslag på såväl svenska som internationella tävlingar däribland flera världsmästerskap. Även landslaget och landslagsgruppen har haft flera medlemmar från klubben. Resultatet av långt och stort engagemang bland föreningens ledare har gjort att föreningen har en stort internationellt kontaktnät och goda förbindelser med andra föreningar i Sverige.

ordförande

Vuxen (över 20 år) 1699:-/termin

Bankgiro

440-7888

Vid inbetalning till klubbens konto var noga med att lämna meddelande om vad betalningen avser och vem som gjort inbetalningen.

Swish

Vid inbetalning med swish meddela vad betalningen gäller samt avsändare.

Information för nya medlemmar

Här finns två filer med lite viktig information till alla medlemmar.

Infromation om Yamasaki academy

Ordningsregler