Tyvärr stödjer inte vår kalender din version av Internet Explorer. Var god uppgradera till version 9 eller uppåt.

Nybörjarkurs

Nybörjarkursen är starpunkten för att lära sig Brasiliansk jiu-jitsu. Under en terminen lärs sportens grundläggande tekniker och teori ut med mål är att ge förutsättning för fortsatt träning på en högre nivå.

Första terminen

Den inledande terminens träning bygger på att lära ut positioner, tekniker och tankesätt som bidrar till en grundläggande förståelse för Brasiliansk jiu-jitsu. Träningsupplägget ställer inga krav förkunskaper utan det går som helt otränad att vara med och ta del av träningen. I största möjliga mån anpassas träningen till varje individ och vare sig handikapp eller fysiska svagheter har visat sig vara ett hinder för att delta. Det enda som krävs är lite motivation och vilja.

 

Vad händer sen?

En termin omfattar ca sex månader och är så länge som nybörjarkursen pågår. Efter första terminen är man redo att fortsätta sin resa och gå vidare för att träna med fortsättningsgruppen.

 

Vad behöver man?

För att börja träna krävs ingen annan utrustning än vanliga träningskläder, vi rekommenderar långbyxor och t-shirt (linne och kortbyxor gör att man lätt får brännsår mot mattan). Ganska snart kommer man behöva en träningsdräkt som kallas gi eller kimono för att kunna följa med på träningarna. Allt du behöver för att kunna träna finns att köpa på klubben, i klubbshoppen kan du se lite vad som finns.

Nybörjartränig BJJ

Kostnad

Först och främst behöver man bli medlem i föreningen, detta är en förutsättning för att få vara med och träna. Medlemsavgiften är på 100:-/år och inkluderar försäkring under träning, tävling och andra föreningsaktiviteter.

Träningsavgiften betalas terminsvis, en termin omfattar sex månader. Normalt sett har vi inga träningsuppehåll utan erbjuder träningsmöjligheter året om.

Träningsavgift

Ungdom (16-20 år) 1199:-/termin

Vuxen (över 20 år) 1699:-/termin

För att anmäla sig till nybörjarkursen fyller man i formuläret här.